Пострадали сте при катастрофа (птп)

Ако сте пострадали при катастрофа независимо дали сте шофирали или сте пътник имате право на обезщетение. Пострадали сте преди 1-2-3-4 или 5 години? Не е проблем давността е 5 години. Нужно е само да ни потърсите за да ви помогнем БЕЗПЛАТНО!

Вземете лесно и бързо обезщетение с наша помощ

1.Свържете се с нас

Свържете се с нас чрез обаждане, Viber, Whatsapp, Messenger за онлайн безплатна консултация

2.Посещение и среща

Уговаряме удобен ден и час за среща и преглеждане на документите ви от наш служител всичко е Безплатно и без ангажименти към вас!

3.Поемаме случая

След като сме прегледали документите и сме ви обяснили всичко поемаме случая 

4.Получаване на обезщетение

След приключване на делото получавате вашето обезщетение в максимален размер!

Какво да правим ако пострадаме при ПТП

Никой от нас не е застрахован, че няма да стане неволен участник в катастрофа по пътищата на страната, много от които на всичкото отгоре са в лошо състояние. В същото време градските улици и междуградските пътни артерии са пренаселени от автомобили, а мнозина от шофьорите са невнимателни, агресивни или просто неопитни.

Затова във всеки един момент съществува реална опасност да пострадаме при ПТП и трябва да сме подготвени за това как да реагираме, какво да правим, каква помощ да потърсим и как да защитим правата си.

Ние ще ви помогнем да излезете от тази ситуация по най-адекватния и безопасен начин за вас, както и да потърсите правото си на обезщетение след инцидента, като ви съдействаме безвъзмездно с правна помощ и посредничество с различните институции и застрахователи.
не се притеснявайте ако сте пострадали при катастрофа

Подходете спокойно и трезво към проблема

На първо място сред претърпяно ПТП, трябва на всяка цена да запазите самообладание и да излезете от стресовата ситуация, без да се поддавате на паника и истерия.
 Ако сте пострадали вие самият, бързо потърсете квалифицирана медицинска помощ и помощ от органите на КАТ.
 Ако забележите друг човек, който е пострадал при катастрофата, също непременно се обадете на единния телефонен номер 112 на съответните органи или спрете минаваща кола.
 Ако е пострадал автомобилът ви, постарайте се да избегнете гнева и негативните емоции, а се опитайте да разрешите проблемите с шофьора на другата кола, участник в ПТП-то, като заедно напишете т.нар Двустранен констативен протокол, който сте получили от застрахователя заедно със сключената от вас застраховка Гражданска отговорност или Каско.
 Никога не забравяйте, че при пътен инцидент най-ценното е да запазим човешки живот и едва след това да мислим за евентуалните щети.
 Не всички са минали или си спомнят преподаваното в курсовете по оказване на първа долекарска помощ, така че незабавно потърсете съдействието на квалифицирани медици, получете от тях първоначални указания за действие и чакайте появата на колата на КАТ и на линейката с медицинския екип на мястото на инцидента.

Предотвратете нови инциденти

В същото време, за да не застрашите живота, здравето и имуществото на останалите участници в пътното движение, които преминават покрай мястото на катастрофата, се постарайте да поставите нужната пътна сигнализация на пътя.
 Бързо обезопасете района с помощта на светлоотразителния триъгълник от багажника, поставен на 30-ина метра от вашата кола ако сте в града и на 100 метра ако сте на междуградско шосе, за да бъдат избегнати последващи инциденти.
 Сроковете за уведомяването на вашия застраховател при ПТП са записани в  застрахователната полица и обикновено се различават във всяка една компания.
 Все пак е добре да уведомите застрахователната фирма в едноседмичен срок след инцидента, макар че имате срок за предявяването на своите претенции по застраховката гражданска отговорност от 5 години.
 При застраховката Каско срокът е между 3 и 7 дни след катастрофата.
 При претърпяно ПТП в чужбина, непременно уведомете своевременно компетентните местни органи за обстоятелствата и мястото на катастрофата, обезопасете района на инцидента и окажете помощ на пострадалите или потърсете долекарска помощ, ако самите вие сте потърпевш.
 И в чужбина, при налични материални щети по автомобила, също може да подпишете с другия водач, участник в инцидента Двустранен констативен протокол, като при това внимавайте с текстовете на чужд език, преди да подпишете какъвто и да било документ.
 Добре е да знаете, че при катастрофа, може да използвате единния телефонен номер, за да извикате полиция, линейка или пожарна, не само у нас, но и в чужбина. Номерът е възприет в страните-членки на ЕС, както и в държави като Швейцария, Норвегия, Исландия, Украйна, дори и в САК и Канада.
 Не забравяйте при пътен инцидент да снимате при възможност катастрофиралите автомобили.
 Непременно си запишете всички данни, имена, телефонни номера, номера на застрахователни полици, както и регистрационни номера на участващите в ПТП-то автомобили.
обадете се веднага на застрахователя

Уведомете веднага застрахователя

В същото време се постарайте да уведомите застрахователната си компания за инцидента възможно най-бързо, за да улесните получаването на обезщетение след завършването на всички нужни процедури.
 Ако до момента никога не сте бил участник в пътен инцидент, се постарайте все пак да бъдете добре информиран за текущите промени в Закона за движение по пътищата, както и с всички правилници, разпоредби и предписания, които касаят пряко участниците в пътното движение и инцидентите с пътните превозни средства към момента.
 Никога не забравяйте, че правилниците, съгласно с които сте получили шофьорската си книжка преди време и които се предполага, че познавате добре, с годините вероятно са претърпели множество съществени проблеми, затова се постарайте да бъдете максимално в час с тях.
 Винаги четете правилно застрахователните си полици, техните общи условия, срока за декларирането на щетите и евентуалните уловки от страна на недобросъвестен застраховател, които биха могли да ви ощетят.
 Подробно разучете Двустранния констативен протокол предварително, защото ако сте участник в ПТП има огромна вероятност да сте в стресово състояние и да не реагирате с внимание и адекватно.

Свържете се с  нас лесно

Използвайте бързата контактна форма и ни пишете чрез Viber, Whatsapp, Messenger или ни се обадете:
Контакт с нас
apartmentsunthumbs-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram