Когато трябва да опрем до услугите на адвокат, който е специализиран при случаи на ПТП, то той трябва да е добър и да разбира от всичко в тази сфера. Няма да казваме, че е лесно да се намери добър адвокат, но ако намерим ще ни е в голям плюс при делата за ПТП. В тази статия ще научите какво означава добър адвокат, как да го намерите и от какво да се пазите.

Какво ще рече- добър адвокат при ПТП?

Добрият адвокат на първо място може да се познае по отзивите, които са дадени по негов адрес. Никой няма да даде положителен отзив за адвокат, който само му е взел парите и не е свършил никаква работа. Затова винаги се ослушвайте за отзивите за даден адвокат и след това и другите положителни страни.

кой адвокат е добър

Добрият адвокат също така е компетентен по всички въпроси свързани със случилото се ПТП. Това е знак, че може да ви помогне, какъвто и да е случаят.

Той трябва да може да ви помогне с попълването на всички документи, които са необходими. В съда, адвокатът трябва да може умело да ви представлява и да защитава вашите искания.

Кога да потърсим услугите на адвокат при ПТП?

В някои случаи, заведения иск към застрахователя на виновния водач могат да бъдат отхвърлени поради ред причини, които ще ви бъдат казани.

Щом при застрахователят не са се получили нещата за получаване на обезщетение, то вие ще трябва да потърсите адвокат при ПТП и да заведете съдебно дело и съдът да реши.

отказ за обезщетение

Обикновено, получаването на обезщетение чрез застраховател е много по-лесно и с много по-малко разходи, но когато не успеете ще трябва да опитате по друг начин, а именно чрез съд.

Разходите за искане на обезщетение по съдебен път са повече, но ако сте сигурни, че ще спечелите делото, то те ще бъдат покрити от виновния.

Къде да открием добър адвокат при ПТП?

Първоначално проучете възможностите за намиране на добър адвокат във вашият град. Това ще ви спести доста неща като разходи за откриването на друг адвокат и ходенията при него, както и времето докато се срещате с адвокат в друг град.

Друг вариант е да потърсите в интернет добър адвокат при птп, да прочетете какво мислят хората за определени адвокати и така да се свържете с някого.

Вие може да си уредите среща на живо с вашият адвокат, за да може той да се запознае по-добре със вашият случай и да ви каже какво се изисква от вас, за съдебното дело.

От какво да се пазим?

Както има добри адвокати, така и има недобронамерени, които гледат как да вземат парите ви, без да могат да ви помогнат. Ето няколко неща, чрез които да се предпазите от измами:

- уверете се, че избраният от вас адвокат съществува и наистина е помогнал на клиентите си;
- никога не давайте хонорари на ръка, а го правете по банков път (това се прави с цел да има доказателство при някаква парична измама);
- не бързайте с намирането на адвокат! Много адвокати, когато отидете при тях ще ви притиснат да изберете тях, защото уж ще изпуснете сроковете за делото... това не е така!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram