Обезщетение при тежка катастрофа

Катастрофите са тежък бич и ежедневие в натоварения ни забързан живот, в който основна роля играят натоварените пътища, лошата инфраструктура и все повечето автомобили по шосетата и градските улици.
Затова и броят на катастрофите и пострадалите в тях нарастват ежегодно, като немалка част са тежки ПТП-та с множество ранени, а често и жертви.
За тежка катастрофа се смята всеки пътен инцидент, в който шофьор, пътник или пешеходец е получил лека, средна или тежка телесна повреда при катастрофата, както са упоменати и във Втори раздел на Наказателния кодекс..
Леките телесни повреди се характеризират с причинена болка и страдания, без опасност за нашето здрави.
Средните телесни повреди водят до трайното нарушение на нашето зрение или слух, последващи затруднения при говор, проблеми при движение на крайници, тяло или врат, наранени полови органи, счупена челюст, избити зъби, обезобразено лице.

не се притеснявайте ако сте пострадали при катастрофа

Бъдете спокойни и ни се обадете

Обезщетенията са различни при различните травми

Тежките телесни повреди, до които водят респективно често тежките катастрофи, водят до продължителното разстройство на нашето съзнание, пълна слепота или глухота, загуба на говор или слух, нарушаване на детеродните способности, обезобразено лице, загубата на бъбрек, слезка или част от бял дроб, загубата на някоя от ръцете или краката ни, опасност за живота.

По кодекса за застраховане, обезщетенията за различните имуществени и неимуществени вреди в резултат на тежка катастрофа, предвиждат различни компенсации в зависимост от травмите на пострадалия при ПТП, както и обезщетения при смърт от страна на застрахователната компания.
Око пострадате в тежка катастрофа и търсите правата си и полагащото ви се обезщетение, нашият екип може да ви консултира и да ви помогне.
Потърсете ни в интернет на адрес pomagame.com и специалист от нашата Асоциация за безплатна правна помощ на пострадали при ПТП и трудова злополука ще ви съдейства по всякакъв начин да се справите с тази стресова ситуация и да не бъдете ощетени.
Междувременно имайте предвид, че ако сте потърпевш при тежко ПТП, трябва да се съобразите и с политиката на застрахователните компании, които се водят по различни критерии, за да изчислят какви точно да са обезщетенията, с които да компенсират пострадалите.
При всяко положение тези обезщетения имат за цел да покрият всички вреди за причинени евентуални болка и страдание, разходите по медицинските грижи и лечение на потърпевшия, разходите за рехабилитация, манипулации, процедури и възстановяване, всички пропуснати ползи заради травми, загуба на трудоспособност, намалели доходи, инвалидност или смърт.

помощ при трудова злополука

Кой има право на компенсации при тежко ПТП

Право на обезщетение при тежка катастрофа имат всички пострадали в инцидента, без да се брои шофьорът, който носи вина за катастрофата. Те получават компенсации по застраховката си „Гражданска отговорност“ или „Каско“, без значение дали са водачи на МПС, пътници в колата, колоездачи или пешеходци.
Всички потърпевши са в правото си да заявят претенциите си пред застрахователната компания в срок не по-дълъг от 5 години след пътния инцидент, в който са пострадали в една или друга степен.
Разбираемо е, че мнозина от нас не са наясно с пълните си права, ако са пострадали в тежка катастрофа, нито пък познават напълно възможностите си да потърсят законно полагащото им се обезщетение за понесените от тях вреди.
Затова винаги може да се обърнете за съдействие към екипа на pomagame.com и наш специалист веднага ще ви се притече на помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram