обезщетение за счупен крак

Счупили сте крак по време на работа вземете обезщетение

Счупването на крак си е сериозна травма, която може да има тежки последици, но да счупим крака си по време на работа е още по-лошо, а подобен инцидент по буквата на закона се дефинира като трудова злополука.

Далеч не са дейностите и производствата, при които има опасност от контузия и травми на долните крайници по време на работния процес. Достатъчно е само да споменем строителството, хамалските услуги, транспорта, дърводелството, ремонтните дейности. Има и ред други професии, при упражняването на които далеч не сте застраховани от това да счупите крака си, докато работите.

При всяко положение една трудова злополука винаги спада към така наречените осигурени социални рискове, при което за служителя или работника настъпват материални и нематериални щети.

Трудовата злополука се определя от закона като внезапно увреждане на здравето. В случая на счупване на крака това е една от най-тежките външни травми.

В резултат вие ставате неработоспособен и не можете качествено да изкарвате доскорошните средства за прехрана, които сте изкарвали преди инцидента.

Декларирайте злополуката пред НОИ

Щом веднъж сме установили, че заради счупения си на работа крак, сме станали наистина жертва на трудова злополука, трябва веднага да бъде констатирана нашата неработоспособност, а трудовата злополука да се декларира пред НОИ, откъдето се провежда разследване на инцидента,.


Вземете полагащото ви се обезщетение в максимален размер с наша помощ! Нужно е само да ни пишете на Viber, Whatsapp,Messenger или да ни се обадите на телефона: Контакти


Обезщетението при счупен крак на работа естествено се полага на пострадалия.

помощ при трудова злополука

Нашето право на обезщетения от страна на работодателя е в сила от момента, в който съответната злополука е призната за трудова.

Размерите на обезщетението зависят от имуществените и неимуществените вреди, които ни е нанесъл инцидента.

Трябва да уточним, че за имуществени вреди се смятат тези, претърпени от пострадалия заради наложилото се лечение, оперативна намеса, манипулации, терапии, лекарствени продукти и консумативи, рехабилитационни процедури.

За неимуществени вреди е прието да говорим, когато става дума за болките и страданията, причинени на пострадалия от трудовата злополука.

За да се определи реалния размер на обезщетението при счупен крак на работа, потърпевшият може да сключи споразумение със своя работодател и/или застраховател, а в противен случай казуса се гледа от съда.

Счупеният крак на работа е сред най-сериозните инциденти

Тъй като трудовите злополуки се признават както на работното място, така и по пътя дотам, в мястото на хранене през работни дни и в мястото, където получаваме заплатата си, можем да говорим и за обезщетения от трети лица, при което нашите претенции могат да се насочат не само към работодател и застраховател, а и към други виновници за злополуката извън фирмата, в която работим.

Не бива да подценяваме сериозните рискове от травми и фрактури при падане, пренатоварване или инцидент при извършването на професионалните си задължения, защото това е една опасна ситуация, която може да доведе до сериозни наранявания, инвалидност и дори до смърт.

Ако ви се случи подобен инцидент, имайте предвид че при счупване на крака най-чести са оплакванията, свързани със силни и внезапни болки, подуване, потъмняла кожа, неспособност на тялото ни да поеме собствената си тежест, куцане при ходене.

Нашият опитен екип от квалифицирани специалисти винаги е на линия, за да ви помогне в подобна ситуация с консултация, съвет или информация.

Може да ни откриете по всяко време в интернет на адрес pomagame.com

Ние помагаме

Помагаме на пострадали при птп

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram